De naardense bijbel. God en gebed: Naardense Bijbel online 2019-02-28

De naardense bijbel Rating: 5,7/10 1199 reviews

e

de naardense bijbel

De psalmen uit de Naardense Bijbel Skandalon 2008 14 x 21,5 cm 384pp gebonden in rood linnen met leeslint register zeer goed ex. De Naardense bijbel is in 2014 gereviseerd en nu leverbaar in een handzaam zakformaat en een praktische huis- kerkbijbel uitvoering de zgn. De Naardense Bijbel staat voor een letterlijke vertaling en wordt geprezen om zijn combinatie van letterlijkheid en poëtische kracht. De volumineuze, verzorgde uitgave bevat naast de tekst enkele bijlagen achterin, waarin onder andere een verantwoording staat. Op je vraag wat de Naardense Bijbel is, het volgende: dit is een vertaling van de Bijbel die gemaakt is door ds.

Next

Naardense Bijbel: Met deuterocanonieke geschriften

de naardense bijbel

Oussoren, Pieter Van aanschijn tot zaaizaad. Deze hervertelling van de geschiedenis van de twee koninkrijken diende om de hervormingen te ondersteunen en de territoriale aanspraken te rechtvaardigen. Oussoren op zijn beurt zal prof. Oussoren te laten uitleggen waarom er in deze vertaling voor bepaalde uitdrukkingen en vertaalprincipes gekozen is. Gelovig of niet, de bijbel zit in de erfenis van elke Nederlander. Dat is een verzameling spreekwoorden zoals we ook uit de andere delen van het Nabije Oosten kennen.

Next

De Naardense Bijbel : de volledige tekst van de Hebreeuwse Bijbel en het Nieuwe Testament (Book, 2004) [swiftsetup.com]

de naardense bijbel

Formaat Royaal: 170 x 247 x 31 mm. Deze zeer oude liturgische tekst wordt hier gepresenteerd in een integrale Nederlandse vertaling die recht doet aan het eigen literaire karakter van het origineel. Je moet je de stijl en het metrum eigen maken. Het geheel is niet alleen een wonder, maar vooral grote literatuur. Het nodigt uit tot verder lezen én tot nieuwe exegetische avonturen. De volledige tekst van de Hebreeuwse Bijbel en het Nieuwe Testament. Dubbink, soms mooie vergezichten op.

Next

Naardense Bijbel: De volledige tekst van de hebreeuwse bijbel en het nieuwe testament (9789490708931): Pieter Oussoren: CLC Boeken en Muziek

de naardense bijbel

Het eenheidsrijk van de koningen David en Salomo uit de tiende eeuw bestond in zijn tijd al niet meer: in het noorden lag Israël, in het zuiden Juda, en beide werden bedreigd door het machtige Assyrië. In drie gevallen in het Oude Testament, onder andere in Genesis 23:1, moet er volgens prof. Vroomvogel Waarom wordt er in de Naardense Bijbel bijvoorbeeld nauwelijks nog gesproken over goddelozen? Eerst even iets over de vertaling. Als je dicht bij de originele tekst wil komen, hoor je in deze bijbelvertaling ongehoorde dingen! De tekst, geschreven in het laatste kwart van de zevende eeuw, komt ruwweg overeen met de boeken Jozua, Rechters, Samuël en Koningen en vormt met Deuteronomium de kern van de Verbondstheologie. Cookies Met deze tekst voldoen we aan de wettelijke plicht om u toestemming te vragen voor het gebruik van cookies en soortgelijke technieken op onze sites. Eendere woorden of woordstammen in het origineel worden eender vertaald.

Next

Naardense bijbel

de naardense bijbel

Bezorgopties We bieden verschillende opties aan voor het bezorgen of ophalen van je bestelling. Ook het kernachtige van het Hebreeuws zal nog beter tot zijn recht komen. Het nodigt uit tot verder lezen én tot nieuwe exegetische avonturen. Kleur: oker voor- en achterkant, donkerblauwe rug. De colometrische weergave maakt het tot een uniek hulpmiddel voor studie, persoonlijk Bijbellezen en om uit voor te lezen tijdens vergaderingen of bijeenkomsten. Om het woordspel zichtbaar te maken wordt van een naam ook de betekenis vermeld als de betekenis ervan in de directe context een rol speelt.

Next

Boek :Pieter Oussoren

de naardense bijbel

De profeet Jesaja kon dat duiden: joden waren aan de ene God verschuldigd dat ze rechtvaardig leefden en omdat ze daarvan waren afgeweken, kregen ze nu wat ze verdienden. Dit formaat is in zes uitvoeringen beschikbaar. Het is echter in een enkel geval mogelijk dat door omstandigheden de bezorging vertraagd is. Hoe dichter bij de bron, hoe meer de tekst gaat spreken. Verbanden en woordspellen komen daardoor aan het licht. Literair is het inderdaad een knap stuk werk. Hoe dan ook: de belangstelling voor de Bijbelvertaling van Pieter Oussoren is groter dan we eerst hadden gedacht.

Next

De Naardense Bijbel : de volledige tekst van de Hebreeuwse Bijbel en het Nieuwe Testament (Book, 2004) [swiftsetup.com]

de naardense bijbel

Bestellen, betalen en levering Bestelt u op werkdagen voor 16:30 uur? Vituskerk van Naarden, biedt een concordante vertaling van de bijbel, uitgezonderd de deuterocanonieke boeken. De Naardense Bijbel is er ook in Zakformaat. Oussoren maar één doel voor ogen: de schade die je aanbrengt door het vertalen van de Bijbel uit het Hebreeuws en Grieks zo veel mogelijk beperken. De vertaling in tweekolomsdruk heeft de meeste zeggingskracht wanneer de tekst hardop wordt gelezen. Clothbound with dustjacket in slipcase. Speciale editie van de Naardense Bijbel. Met concordant of beter idiolect vertalen probeert men hetzelfde woord zoveel mogelijk hetzelfde te vertalen, zodat daarmee steeds hetzelfde gezegd wordt.

Next

De Naardense Bijbel 2014

de naardense bijbel

Classicus Jona Lendering geeft komende zondagen tips. En waarom heeft de vertaler-predikant zo veel mogelijk gekozen voor de tegenwoordige tijd? Kleur: oker voor- en achterkant, donkerblauwe rug. Een ander punt nog dat belangrijker is dan de keuze van de vertaling: de keuze van wat je leest en in welke volgorde. Ik vind Hosea en Micha echter allebei geen auteurs voor een eerste kennismaking. In de Lage Landen heeft deze tekst een nauwelijks te overschatten invloed gehad op het culturele, godsdienstige en maatschappelijke leven. Ook maakt hij gebruik van Hebraïsmen omdat een letterlijke vertaling soms de enige is die echt recht doet aan het in een bepaalde term vervatte gedachtegoed. Ebooks en luisterboeken zijn handig voor onderweg en om lekker veel te lezen of te luisteren De Naardense Bijbel in de veelgeprezen vertaling van Pieter Oussoren laat de brontekst klinken.


Next

swiftsetup.com

de naardense bijbel

BeschrijvingDe Naardense Bijbel in de veelgeprezen vertaling van Pieter Oussoren laat de brontekst klinken. Zo komt Mozes in Exodus 2,3 niet in een biezen kistje te liggen maar in een arkje, net zo'n vaartuig als waarin Noach werd gered: in het Hebreeuws gaat het om hetzelfde woord. Hij schreef onder meer verschillende leerboeken op het terrein van de praktische filosofie. De volgorde van de Bijbelboeken van het O. En hoe ziet een vroomvogel er eigenlijk uit? Waarom na tien jaar een herziening? En nog preciezer worden eendere woorden of woordstammen in het origineel nu eender vertaald. De Bijbel is in dit opzicht zoiets als Plato of Vergilius: begin er niet mee als je niet al iets weet, want het zal je anders tegen gaan staan. Vught, Skandalon, 2007 1691 pp.

Next

Sjofar: De Naardense Bijbel

de naardense bijbel

Inzien kan ook altijd bij Ichthusboekhandel in één van de vier winkels. Stofomslag met lichte krasjes zie foto , verder in goede. De gereviseerde Naardense bijbel is de Nederlandse vertaling die zo dicht mogelijk bij de oorspronkelijke grondtekst uit het Grieks en Hebreeuws van de bijbel is vertaald. Nederlands Dagblad: Wie heel dicht bij de grondtalen wil blijven en als taalliefhebber graag verrassingen tegenkomt, biedt deze uitgave veel stof tot overdenking. Hoe dichter bij de bron hoe meer de tekst gaat spreken. Het nodigt uit tot verder lezen én tot nieuwe exegetische avonturen. Het alternatief zou de ondergang van Israël zijn en de deportatie van zijn elite.


Next